Loading...

Tuesday, 31 May 2011

BIARKAN MUZIK ITU MNGALIR DI JIWA ANDA.....

Assalamualaikum...........




still x dapat tido lagi.huhuhuhu,KENAPA X DPT TIDO NI?????
Ermmmmnk bercerita sikit pasal muzik ni.Aku sebenarnya layan semua muzik,JANJI sedap di halwa telinga aku






So nk dijadikan cerita aku ngan kwn aku sorang ni(awal) ni g ler ke SPARX KL coz SONS OF ADAM perform kt situ,nk dijadikan cerita aku mmg x berape kenal ngan band ni,Band lama ler katakan.............
muzik diorang lebih kpd rock....So telinga aku leh terima ler....Dan diorag mmg perform yg terbaik wokkkkk...


hahahahaha,part yg paling syok bila diorg ajk nyanyi bersama2 lagu manbai(kau ilhamku)punyer ler syok wktu tu
ditambahkan lagi dgn kehadiran seseorg yg sngat-sangat aku cintai....huhuhuhu(bertepuk sebelah tangan jer....) so mmg felling habis wktu tu,So dpt jugak arr aku tangkap projek ngan diorang ni,mashuk.......
diorang akan perform kt seremban 5,6 ni,so i am waiting this moment..........Ok aku sertakan gambo diorang sekali tuk tatapan korang semua.......

barang kesayangan aku........

dh masuk kul 3.17 am ni,dn sudah pasti aku masih lagi x dapat tido.....ermmmm x tahu ler kenapa?x tahu nk bt ape benda....si aku decide nk cerita pasal hot stuff...hahaha brg2 yg aku beli pakai duit aku sendiri,x de pinjam kt sap2 tau?Ok barang yang pertama:

PSP SLIM 3000:

yg ni aku beli masa first gaji aku,huihuhuhu.Rabak gak arr poket aku masa tu
ermm harga dia klu x silap aku masa tu RM 1050.00.Masa mula2 beli tu mmg kemaruk abis arr
siang,, malam dok layan benda alah ni,Biase arr budak kampong cam aku mn ler tahu bnda2 cam ni,lain ler bebudak bando yg celik2 jer semua benda ni semua dh de.
tp aku cukup berpuas hati coz aku beli benda alah ni pakai duit aku.
But the problem skrang aku dh lama x main benda alah ni,dek kerana kesuntukan masa,so x tahu ler bila agaknyer akan aku main benda alah ni,coz bnyak lagi game yg x abis main ni........ermmm






sebenarnya bnyak lagi barang2 or gajet2 yg aku beli so aku lampirkan beberapa keping gambo tuk korang tengok ek?

Sunday, 15 May 2011

aishiteru(aku cinta kamu)

Ni adelah lagu dari drama sinetron indonesia(cinta melody).
ermmm...makna dlm lagu ni cukup mendalam.Memandang kan aku pon dh semakin jauh ngan dia.
kadang2 aku rase yg dia ni mcm x de perasaan,atau dia malu nk mngaku,ermmm ataupon aku yg bertepuk sebelah tangan,huhuhuhu


Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
saat ku harus bersabar dan trus bersabar
menantikan kehadiran dirimu
entah sampai kapan aku harus menunggu
sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
kadang kuberpikir cari penggantimu
saat kau jauh disana
walau raga kita terpisah jauh
namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
percayakan kesetiaan ini
akan tulus a a ai aishiteru
Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia-sia
dan berikan satu jawaban pasti
entah sampai kapan aku harus bertahan
saat kau jauh disana rasa cemburu
merasuk kedalam pikiranku melayang
tak tentu arah tentang dirimu
apakah sama yang kau rasakan
hapus sendiri pikiran melayang terbang
perasaan resah gelisah
jalani kenyataan hidup tanpa gairah
o…uo..
banyak segala misi dan ambisimu
akhiri semuanya cukup sampai disini
dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
kumohon kau kembali

Thursday, 7 April 2011

AkU SaYaNg KoRaNg SeMuA

aku sayang korang semua... 
walaupun semalam kita baru berjumpa..
hari ini kite boleh mesra..
besok-besok jangan la pula lupa... 
yang kite semua pernah bersama..
pengalaman jadikan kite dewasa..
bertemu dan berpisah pekara biasa..
time camni aku rasa nk nangis je.
buat kekawan semua
aku nk igatkn je..
dunia ni byk pancaroba
kita nak senang berusaha lah..
bergantung sama ada nk dgn xnak je..
prinsip hidup mai slumber... 
bila pikir-pikir byk jugak gunanya
tapi biar bertempatla... 
jangan main hentam jea... 
tak semua org suka dgn kite
silap tempat task pasal-pasal naya..
untuk kekawan semua... 
jangan byk tnye... 
klau pikirkn buang karen jer..
nanti pening pala... 
masuk hospital buat susuah kuarga jer... 
aku sayang korang semua..
kalu boleh nk duduk sini selamanyaaa... 
biar kite sesama sampai ketua... 
diorang peduli apa... 
yang penting kite selesa..
tersedarla yg kite semau ada cita-cita
takkan nak membesar kat sini jer..
macam mana dgn kiternya future..
so aku tarik balik akunyer kata-kata... 
sory ye... 
aku sayang korang semua
kite ni dah macam adik beradik seibu sebapa..
hati mau baik ayat mau power..
pasti orang semua suka kt kiter..
satu lagi sebelom aku terlupa... 
dengar apa aku nk kata..
kepada kekawan yang kenal aku ler..
cakap biar betul kerja abgi beres ye..
planing jangan kantoi kepala jgn sentol..
kut nanti kalau aku jumper korang semua dah tak betul..
kehulu kehilir bawak tin milo ngan botol..
naik basikal pon korang nk bayar tol... 
biat betul..korang ni dh xbetul..
tahap ni alamatnya aku tak dapat nak tolong... 
kecuali bagi panadol..
kalau tak pon korang boleh pegi tampoi..
kepada semua kekawan aku yang hansem dan jelita
maafkan aku sebab banyak terkasar bahasa
selamatkan aku daripada bala..
kekawan aku brutal semua..
takut nanti pecah kepala... 
sebab terover,terngunpat dan mengata... 
panjang umur bolela kiter berjumpa..
itupun kalau nayawa aku tahan lama..
aku akan rindukan kenangan bersama..
sebab aku sayang korang semau... 
apa pun aku cau dulu yeee..
bye... 

Wednesday, 6 April 2011

ermmm...aku pon x tahu nk tulis pe ni,ni first time tulis kt blog ni,still wondering nk tulis pe ek?
Aku ni br jer kene mss ,so skrang ni tgh x de keje,huhuhu
sebenarnye masih lg dlm dilema
ermmmm cube korang bayangkan tuhan menguji aku.dengan proses pemberhentian kejenya,dh tu leh plak aku dok jatuh cinta kt gadis ni,benda ni berlaku secar senyap dan spontan.
Bt pengetahuan korang aku bekerja di SAPURA RECOURSES BERHAD sbg maintenance,so pe yg company bt sekarang diaorg amik outsource company,so kitaorg ni dia bg ler MSS.
nk di jadikan citer,aku leh lak terjatuh cinta dgn seorang gadis dr company outsource ni,huhuhuhu,
korang bayangkan lah dh bape lame aku berdoa ngan tuhan klu boleh aku x nk de perasaan cinta tu.
Bkn pe x sanggup dikecewakan lagi.
dan sebenarnya aku sendiri x menyangka hasil gurauan dan usikan dari kwn2 mnjadi kenyataan,dan semestinyer aku sendiri x mnyangka yg aku leh jatuh cinta,argggghhh
perkenalan ku baru jer dua bln,dan ajaib kan?iyanya boleh membuatkan bibit2 cinta itu dtg kembali.sungguh hebat kuasa mu tuhan.
ermmm...aku rasa kali pertama yg betul2 aku sukakan dia ,waktu dia nk bt bayaran downpayment kete dia,
dia try nk kuar duit tuk kete dia,sekali x leh kuar,time tu aku tngok muka dia merah padam.
Tapi masallah....time tu ler dpt kurasakan seperti angin lalu sepoi-sepoi bahasa,terlampau cantik aku lihat wajahnya ketika itu,cukup menyerlah dgn baju kurung merah yg dipakainya......subhanallh,indah sungguh ciptaan tuhan.untuk pengetahuan korang ,secara outomatik kaki ku melangkah pergi ke arahnyer,dn mnghulurkan bantuan,selamat ler wktu tu gaji baru kuar,hehehehehe.aku pon x tahu pe yg special sngt dgn dia ni,tp pabila bersamanye hati aku senang....cara dia bercakap,ketawa,marah dn bnyak lagi la....
untuk pengatahuan korang ini ler kali pertama aku melafazkan kata cinta aku pd seseorang.....tp gelojoh sngt ke aku ni terus ajk dia kawen....huhuhuhu
sebenarnya aku pon x pasti??????
dia pon x berkata tidak mahupon iya.so aku jd bingung,dia kata kwn dulu.
pe lagi yg aku perlu buktikan padamu bahawa aku sngat cintakan mu........
hatimu mmg cukup keras AISYAH....
alhamduliallah hati aku cukup tenang skrang.
aku sudah berusaha utk memenanggi hatimu AISYAH
pe yg mampu ku bt sekarang hanya mampu berdoa pd tuhan yg maha esa agar dibukakan pintu hatimu untukku.......